top of page
Doel Utrecht Volleybal Academy

Uitbreiding aanbod in regio Utrecht | De volleybalsport in de regio Utrecht is groot en leeft enorm. Met Taurus uit Houten in de Eredivisie bij de mannen en VV Utrecht bij de dames in de Eredivisie is topsport ook aanwezig in de regio. Daarnaast heeft de regio Utrecht op elk competitieniveau van de Nevobo teams (bij verschillende clubs) actief. Hierdoor hebben talenten op clubniveau de kans om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau. Ondersteunend aan het clubniveau en de mogelijkheden hierin is het voor de regio Utrecht belangrijk om ook een talentenprogramma aan te bieden dat valt binnen de talentontwikkelingsstructuur van de Nevobo.

Versterking niveau regio Utrecht | Het huidige aanbod van de bondsprogramma’s ligt geografisch ver weg van Utrecht, terwijl de regio het aanbod in talenten heeft en er vraag naar is. De Utrecht Volleybal Academy heeft als doel om de grootste talenten uit de regio Utrecht de kans te geven om zich te ontwikkelen en door te stromen naar de nationale selecties, in hun eigen regio dicht bij huis. Dit heeft twee voordelen, ten eerste krijgen talenten de kans om door te groeien tot een speler voor de nationale jeugdselecties en hoger. Ten tweede leidt de Utrecht Volleybal Academy talenten op voor de regio, wat het niveau van alle clubs ten goede komt. Talenten die uiteindelijk niet het nationale programma van de volleybalbond halen versterken namelijk wel het algehele niveau van de clubs en daarmee het volleybal in de regio Utrecht. 

Cohesie, niveau en verbinding | De samenwerking die is ontstaan voor de Utrecht Volleybal Academy komt de cohesie, het algehele niveau en verbinding in de regio ten goede. Met de Utrecht Volleybal Academy krijgen de grootste talenten de kans om zich binnen de structuur van de Nevobo te ontwikkelen in regio Utrecht en zorgt het tegelijkertijd voor opleiding van trainers uit de regio. 


 

UVAC-000-bg-aanval-meisjes-1600px-50%.jp
bottom of page