top of page

Wie zoeken we?

Heb jij talent en wil je verder komen in het volleybal? Wil jij stappen maken in je ontwikkeling richting de top en binnen de opleidingsstructuur talentontwikkeling van de Nevobo? Heb jij de inzet en discipline van een topsporter? Leef je voor volleybal, geef je altijd 100% en ben je altijd aanwezig? Geef je dan nu op voor de Utrecht Volleybal Academy!

UVAC-000-pass-meisje-vrijst-400px.png

De Utrecht Volleybal Academy is een opleiding voor jonge, veelbelovende volleyballers/-sters uit regio Utrecht. Talenten van 11 tot en met 17 jaar krijgen de kans om samen, onder deskundige leiding, te trainen en beter te worden. Naast de trainingen bij de Utrecht Volleybal Academy train je ook nog bij je eigen club, ook de competitiewedstrijden worden met je clubteam(s) gespeeld.


De hoofdtrainers van de Utrecht Volleybal Academy bewaken de wekelijkse trainingsbelasting en hebben goed contact met jouw clubtrainer(s).

 

Talenten worden aangedragen door jeugdtrainers, of door ouders. Of een talent in aanmerking komt voor de selectiegroep van de Utrecht Volleybal Academy, wordt mede beoordeeld aan de hand van onderstaande herkenningscriteria.


Herkenningscriteria
Onderstaande aspecten zijn een hulpmiddel voor de herkenning (en de opgave) van talenten voor de Utrecht Volleybal Academy. Voldoet een speler of speelster duidelijk aan de kwaliteiten van dit profiel, dan komt deze in aanmerking voor de Utrecht Volleybal Academy. 

Fysiek 
●    Snelheid, beweeglijkheid, lenigheid
●    Explosiviteit, (snel)kracht
●    Coördinatie (timing, balbaanherkenning, ruimtelijk inzicht, oog-hand)
●    Werkhoogte (aanvals- en blokhoogte) 
●    Uithoudingsvermogen 

Mentaal 
●    Intrinsieke motivatie (inzet, doorzettingsvermogen, vechtlust)
●    Concentratievermogen (taakgerichtheid) 
●    Discipline
●    Ambitie (gericht op toekomstige groei) 
●    Zelfvertrouwen 
●    Wil om te winnen

Techniek en tactiek 
●    In staat om ballen goed te spelen (onderarms, bovenhands, aanval, serve, blok, verdediging) 
●    Spelinzicht (tactisch vermogen, creativiteit, handigheid, slimheid) 

 

bottom of page