top of page
UVAC-002-Jochem-de-Gruijter-website.jpg

Jochem de Gruijter

Hoofdtrainer Jongens

Als kind trainde ik altijd extra (met district- en steunpunttrainingen), naast mijn eigen clubtrainingen. Soms wel 4,5 uur op een dag. Zo leerde ik steeds meer, groeide in het spel en werd het steeds leuker. Via Jong Oranje en de Eredivisie kwam ik zelfs in het Nationale Team.
Later specialiseerde ik me in beachvolleybal, als een van de eerste gingen we full-time op het zand trainen, ’s zomers hier en ’s winters in Brazilië of Australië. 
Daarna werkte ik als Talentcoach bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN) en weer later als assistent-bondscoach, onder andere op het WK in Nederland (zilver) en Olympische Spelen Rio de Janeiro (brons)
Het mooiste van het begeleiden met beachvolleybal is dat het om de droom van de speler gaat. Als coach begeleid je een speler met het halen van deze droom en de daarbij behorende doelen.
Weet jij al wat jouw doelen zijn?

UVAC-002-Rick-Wiggers-website.jpg

Rick Wiggers

Hoofdtrainer Meisjes

Als beachvolleybalspeler jaren in de top van de Eredivisie meegedraaid, met als hoogtepunt brons op het NK.
Daarnaast altijd actief geweest als trainer aan alle doelgroepen waaronder ook de eerste lichting talenten voor ‘Beach Team Holland’. Deze groep bestond onder meer uit de huidige wereldtoppers zoals Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Christiaan Varenhorst en Marleen van Iersel. 
Mooiste moment was om de gouden medaille van Marleen van Iersel en Marloes Wesselink mee te maken op het Jeugd-WK in Polen. 

 

Het werken met en begeleiden van talenten is een cadeautje, want je hoeft ze zelden te motiveren. De uitdaging ligt om het elke training spannend te maken en ze vooral de vrijheid te geven voor eigen creativiteit. Als beachvolleybal-trainer deel je je visie en ervaring maar de echte speelstijl ligt bij de speler of speelster zelf.

UVAC-001-Daan-van-Haarlem-50%.jpg

Daan van Haarlem

Technisch Manager

Oud-spelverdeler Oranje (101 interlands) Startte zijn topsportcarriëre bij Orion (Doetinchem) en speelde in internationale topteams, o.a in Duitsland, België en Tsjechië. 

Trainers: Trainers
Anchor 1
bottom of page